Loskomen en dromen...

Simon de Witte |

Vond u dit artikel nuttig?

We weten het allemaal, de hectiek van alledag belemmert ons vaak om eens goed over de toekomst na te denken. Er is vaak geen tijd, simpel. Natuurlijk spelen zich dagelijks allerlei strategiebesprekingen af in directiekamers, compleet met stippen op horizonnen. Maar dat daar compleet ‘out-of-the-box’ wordt gedacht, dat kunnen niet veel ondernemers zeggen. Terwijl ‘dromen over de toekomst’, weg van de alledaagse routine, zoveel kan opleveren.

Bestsellers en culinaire hoogstandjes
Veel grootheden doen het ook – en met succes. Kijk naar JK Rowling. Die bedacht haar Harry Potter niet in een grijs kantoor maar in de trein, tijdens een vertraagde, vier uur durende reis. Of neem chefkok Ferran Adrià van het Catalaanse ElBulli, het beste restaurant van de wereld. Die sluit doodleuk zijn deuren om máánden na te denken over nieuwe recepten en ideeën voor de dienstverlening. Deze sterren in hun vak namen de tijd en benutten de gelegenheid om te dromen. Over de ontwikkeling van hun ‘product’ en over de toekomst. Een vergelijking tussen bestsellers, culinaire hoogstandjes en ons advieswerk lijkt vergezocht, maar in de aanpak zijn wel degelijk parallellen te trekken.
 
‘Dág traditionele denkpatronen’
Ook voor adviseurs is het de moeite waard om tijd en gelegenheid te nemen te dromen, de praktijk van alledag los te laten en buiten gebaande paden te treden, soms verder dan je zelf ooit had gedacht. Het kan zomaar leiden tot nieuwe en verrassende  inzichten om nieuwe klanten voor je te winnen, een nieuw verdienmodel te bedenken, de toekomst met heel andere ogen te bezien. Voorzie heeft daarvoor een managementgame ontwikkeld: Voorzie The Game. Gedurende 1 dag krijg je – compleet met uitdagende spelelementen – op een locatie buiten je kantoor de gelegenheid om te dromen over de toekomst. Om samen met vakgenoten een ideaalplaatje van een advieskantoor te construeren. Je wordt geprikkeld traditionele denkpatronen los te laten, hoort verrassende invalshoeken waar je zelf nog niet aan had gedacht. Je krijgt feedback zoals je die nog nooit hebt gekregen, onder meer van een heuse Dragons Den, en je ontdekt waar kansen en mogelijkheden liggen.

Frisse geluiden, veel inspiratie
Ik weet nog dat ik zelf, jaren geleden als adviseur, een keer aan zo’n managementgame meedeed. Ik dacht veel over de toekomst van mijn vak na en had behoefte aan de mening van vakgenoten die níet mijn collega’s waren, want hun mening kende ik immers al. Ik zocht juist nieuwe, verfrissende geluiden, wilde weten hoe anderen dachten over de toekomst. De gelegenheid daarvoor diende zich aan toen ik hoorde van de managementgame van Voorzie van Avéro Achmea. Ik besloot daar een dag aan te wijden en het leverde me gigantisch veel inspiratie op: ik ontmoette er branchegenoten, we deelden onze visies, daagden elkaar uit. Het competitieve element zorgde ervoor dat de dag leuk, levendig en onvergetelijk was. Hier namen we dus de tijd én kregen we de gelegenheid om los te komen van de dagelijkse routine.

Ook zin gekregen in zo’n dag vol inspiratie? Schrijf je dan in voor de eerstvolgende editie van Voorzie The Game. Of neem contact met me op voor mogelijkheden op maat.

 
Simon de Witte
business consultant Voorzie

Reageer

Velden met een * zijn verplicht

Delen op